Darmozan

 13,00

Darmozan van Van Eeuwen ondersteunt bij waterige ontlasting. Of juist wanneer de stoelgang niet op gang komt. De verschillende natuurlijke plantenextracten zetten de darmen aan tot actie; de ontlasting wordt dikker of juist dunner. Darmozan doet dát wat nodig is!

Artikelnummer: 8717344434348 Categorieën: ,

Gratis verzending vanaf €60

Beschrijving

Bij een waterige ontlasting proberen de darmen in hevige mate toxische afvalstoffen af te voeren. De darmen gaan harder werken en de uitscheiding van water wordt verhoogd.  Door de samentrekkende werking van Quercus robur (zomereik) wordt de verhoogde wateruitscheiding gestopt. Nux vomica (braaknoot) reguleert een normale darmbeweging en brengt in combinatie met de slijmvlieshelende activiteit van Plantago lanceolata de darmen tot rust zodat de diarree stopt.

Van groot belang is het herstellen van het evenwicht van de bacteriële flora in het maagdarmkanaal. Ook de zorg voor het optimaal functioneren van het slijmvlies krijgt aandacht. Dit slijmvlies heeft de belangrijke taak om belangrijke voedingsstoffen door te laten naar de bloedbaan en het houdt juist onverteerde voedseldeeltjes, gifstoffen en ongenode gasten tegen.

Bij geen of moeilijke ontlasting zorgt Darmozan voor een dunnere ontlasting waardoor het dier minder moeite hoeft te doen.

Darmozan brengt de darmen in balans: Het maakt de ontlasting steviger of juist zachter. Net dát wat nodig is!

  • Van Eeuwen Darmozan werkt heel efficiënt en vaak al binnen een halve dag, mits goed gedoseerd.
  • Zorg bij diarree voor voldoende vocht inname, het dier raakt namelijk veel vocht kwijt.
  • Vergeet niet dat andere organen invloed hebben op het functioneren van de darm. Het ondersteunen van de leverfunctie kan van grote invloed zijn op de darmgezondheid en zijn functie.

 

Smalle Weegbree (Plantago lanceolata) heeft een beschermende werking op de slijmvliezen. Topconditie van de slijmvliezen draagt bij aan een goede algehele gezondheid.

Canadese geelwortel (hydrastis canadensis) helpt de spijsvertering als geheel proces en draagt bij aan gezonde darmslijmvliezen. De werkzame stof berberine zou van zeer positieve invloed zijn op de algehele darmgezondheid.

Een extract van Braaknoot (Nux vomica) wordt toegepast om verlichting te bieden aan dieren die te veel, te snel of iets verkeerds hebben gegeten. Het ondersteunt de vertering in de darmen en brengt in combinatie met de slijmvlies-ondersteunende werking van Smalle weegbree de darmen tot rust.

Overige werkzame plantextracten zijn Zomereik (Quercus robur), Engelwortel (Angelica archangelica), Kalmoes (Acorus calamus), en Venkel (Foeniculum vulgare).

Dosering

Gebruik 2x daags, 4 weken. In sommige gevallen zal gebruik voor langere tijd achter elkaar of 2 á 3 keer per jaar een kuur nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Konijn: 4-10 druppels

Toedienen direct in de bek of door het voer/water. Bij voorkeur 15 minuten voor het eten.

Samenstelling

Braaknoot: reguleert een normale darmbeweging

Zomereik: tegengaan overmatige vochtafscheiding

Smalle weegbree: slijmvliesbeschermend

Engelwortel: bij windzucht

Canadese geelwortel: ondersteunt de werking van maag en darmen

Alcoholgehalte 32%

 

Andere suggesties…